U fokusu

Pobačaj u Hrvatskoj mogao bi biti potencijalno "jedinstven" u Europi

Za vjernice svećenik, za nevjernice psiholog/inja

Za vjernice svećenik, za nevjernice psiholog/inja

Kako smo već pisale, Dr. Ante Ćorušić, HDZ-ov šef Odbora za zdravstvo, ženama u Hrvatskoj čini se kroji novi i crni zakonski prijedlog.

Prošlog vikenda Ćorušić je izjavio kako će Hrvatska će biti jedina zemlja u Europi čiji će zakon koji regulira pobačaj izrijekom spominjati potrebu razgovora s duhovnikom prije prekida trudnoće, kako bi duhovnik – svećenik, muftija, rabin ili neki drugi – upozorio ženu na moralne aspekte njezine odluke na što su reagirale aktivistinje ženskih/feminističkih organizacija. Prema pisanju Jutarnjeg lista, Ćorušić sada ima detaljnije objašnjenje.

“Naravno, ako žena nije vjernica ili je agnostik, neće morati na razgovor s duhovnikom. Ali će ići na obavezno savjetovanje s ostalim stručnjacima, osobito psihologom” pojašnjava ovaj desničarski vizionar.

Podsjetimo, dr. Ante Ćorušić rado brine o reproduktivnim pravima žene pa nas je u siječnju počastio i s još nekoliko zanimljivih izjava: “Ne bih dopustio ni da žene koje žive same mogu ići na umjetnu oplodnju jer to nije normalno. Zato što zdrava žena dijete treba pokušati začeti s muškarcem, a ne umjetnom oplodnjom. Za dijete je najbolje da ima majku i oca”, i tako zasluženo osvojio naš Stup srama.