U fokusu

Gaza

Jordanski konvoj pomoći stiže u Gazu

Jordanski konvoj pomoći stiže u Gazu

Prvi konvoj pomoći siže u Gazu iz Jordana, iz Hašemitske dobrotvorne organizacije. Konvoj sadrži humanitarnu pomoć i medicinska pomagala, javlja Middle East Monitor.

Zapovjednik jordanske poljske bolnice, pukovnik Barakat al-Aqeel rekao je da je konvoj poslan po direktivi kralja Abdullaha II te da je pod nadzorom prijestolonasljednika Hussein bin Abdullah II.

Aqeel je istaknuo da je u konvoj pomoći uključeno 12 kamiona koji sadrže hranu, humanitarnu pomoć i medicinska pomagala.

Aqeel je također rekao da će tim jordanske poljske bolnice dostaviti zalihe hrane za lokalne organizacije civilnog društva diljem pojasa Gaze, koju će oni distribuirati ostalim korisnicima, osobito onima koji su protjerani iz svojih domova, a koji žive u teškim uvjetima.

Pukovnik Suleiman al-Saudi rekao je kako će sanitetski materijal biti distribuiran u bolnice u pojasu Gaze kako bi podržali napore u spašavanju ranjenika.

Al-Saudi je istaknuo da poljska bolnica svakodnevno prima stotine pacijenata, a provodi mnoge velike, srednje i male zahvate, ali da dolaze i pacijenti kojima treba bolničko liječenje. .