U fokusu

čistačica rekorderka u skupljanju potpisa

Sindikati protiv outsourcinga skupili 428.548 potpisa, ‘grabe’ prema pola milijuna

Sindikati protiv outsourcinga skupili 428.548 potpisa, ‘grabe’ prema pola milijuna

Jučer je bio zadnji dan prikupljanja potpisa za referendum protiv izdvajanja pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru. Sedamnaest sindikata okupljenih oko ove referendumske inicijative priopćili su kako ‘grabe’ prema 450.000 potpisa, a možda čak i prema pola milijuna potpisa.

Predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod Željko Stipić izjavio je da su, prema podacima koji su stigli do podneva, sindikati prikupili 428.548 potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma protiv izdvajanja pomoćnih poslova u državnom i javnom sektoru, tzv. outsourcinga, te dodao da podaci iz drugih županija još pristižu.

“Žustro grabimo prema pola milijuna i ne bojimo se da će nam usfaliti”, uvjeren je Stipić i dodao kako potpise planira u Sabor poslati oko 10. srpnja.

Raspisivanje referenduma o outsourcingu očekuje, kaže, nakon provjere potpisa, već početkom jeseni.

“Prostora za kompromis. Nećemo pristajati ni na kakve pregovore i razgovore s Vladom jer nas potpisi građana i građanki obvezuju”, poručuje.

Kako prenosti Novi list, rekorderka u prikupljanju potpisa je čistačica škole u Sesvetskim selima. Naime, ona je sama prikupila 1.800 potpisa!