U fokusu

Homoizbori 2014

Neizvjesna borba za homofrenda godine

Neizvjesna borba za homofrenda godine

Još samo dva dana ostalo je do završena glasanja na ovogodišnjim Homoizborima za osobe koje je svojim javnim djelovanjem najviše doprinijele ili pak odmogle borbi za ravnopravnost LGBTIQ osoba u hrvatskom društvu.

Tim povodom Homoizborno povjerenstvo u sastavu članova i članica Organizacijskog odbora ovogodišnje Povorke ponosa donosi nepotpune i neslužbene rezultate za prva tri mjesta u izbornoj jedinci Homofrend godine.

U izbornoj jedinici za Homofrenda godine, osobe koja je svojim javnim djelovanjem najviše doprinijela borbi za ravnopravnost LGBTIQ osoba u hrvatskom društvu, do sada najviše glasova dobili su: pjevačica Severina, novinar i urednik na HTV-u Stipe Alfier i saborska zastupnica Mirela Holy

Borba za najveći broj glasova u izbornoj jedinici Homofrend godine je jako neizvjesna i stoga navedeni redoslijed ne predstavlja i raspodjelu glasova koje su kandidat i kandidatkinje dobile.

Opise kandidata možete pronaći ovdje.

Glasati možete OVDJE.

Konačne rezultate i proglašenje izbornog pobjednika ili pobjednice na ovogodišnjim Homoizborima temeljem najvećeg broja glasova u pojedinim izbornim jedinicama -za Homofrenda odnosno Homofoba godine – kao i  imenovanje “LGBTIQ osobe godine” održat će se na Zrinjevcu 14. lipnja, nakon XIII. Povorke ponosa LGBTIQ osoba i obitelji.