U fokusu

Srbija

Pokrenuta peticija protiv LGBT propagande?

Pokrenuta peticija protiv LGBT propagande?

Nepoznati/a autor/ica sastavio je online peticiju kojom poziva građanke i građane Srbije da potpišu peticiju protiv ‘propagiranja homoseksualnosti’, javlja diskriminacija.ba.

Na sajtu peticije24.com stoji sljedeće: 

“Pošto je u toku ‘pilot projekat’ udžbenika iz ‘reproduktivnog zdravlja’ u Vojvodini, iz koga se vidi da je u toku homoseksualizacija dece u školama (…) da ne pričamo o propagandi homoseksualizma na ulici u vidu ‘parada’ i drugih bogohulnih skarednosti (…) pokrećemo peticiju za donošenje zakona za zabranu ove izopačenosti – lgbt propagande, koja Bogom blagosloveni rodni nagon zloupotrebljava za svoje, normalnim ljudima neshvatljivo, seksualno ponašanje (…) Peticija se odnosi na zabranu svih vrsta propagiranja LGBT ideja u školama, na ulici i na svim javnim mestima.”

Kako podsjeća portal lgbt-prava.ba, nedavno je Prvi osnovni sud u Beogradu odbacio tužbu protiv narodnog poslanika i predsjednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme za diskriminaciju LGBT zajednice. Popularni Palma je izjavio u medijima da je “protiv svakog skupa koji bolest želi prikazati kao nešto normalno”, aludirajući na Paradu ponosa.  

Peticija za sada ima 298 potpisa, a autor je želio ostati anoniman. Ipak, možete mu/joj pisati i raspitati se detaljnije o ovoj akciji, da li postoji regionalna suradnja, posebno s drugim vrstama “građanskih inicijativa” koje “štite obitelj” i sl. A dotični/a se može i prijaviti nadležnim organima.