U fokusu

opet kontra životnog druga

Valerie Trierweiler podržala istospolne brakove

Valerie Trierweiler podržala istospolne brakove

Valérie Trierweiler, iako nije službeno prva dama, napravila je svoj prvi politički korak. U doba dok se u Francuskoj raspravlja o ozakonjenju istospolnih brakova, partnerica francuskog predsjednika, Valerie Trierweiler, objavila je kako je prihvatila poziv na istospolno vjenčanje.

“Jako mi je drago da ću prisustvovati jednom od prvih istospolnih vjenčanja”, naglasila je neobična prva dama Francuske.

Francois Hollande je izgubio na popularnosti kod osoba koje podržavaju istospolne brakove nakon što je izjavio kako će dati mogućnost matičarima da odbiju voditi ceremoniju istospolnih brakova ako im smetaju na osobnoj razini. Valerie, kao i mnogo puta do sada, nije se složila sa svojim životnim drugom te je ‘udarila kontru’.

“Imam pravo na slobodu. Imam jak karakter i neću ga se odreći”, pojasnila je novinarka koja prije svega cijeni neovisnost i samostalnost.

Glavna rasprava o uvođenju bračne jednakosti u Francuskoj održat će se u veljači iduće godine. Bivša prva dama Francuske, Carla Bruni-Sarkozy također se izjasnila kako je za istospolne brakove.

Bruni u opoziciji je svojem mužu koji je gorljivi protivnik istospolnih brakova te je naglasila kako ima mnogo LGBT prijatelja i da želi da i oni imaju mogućnost sklapanja braka. Saga o istospolnim brakovima u Francuskoj, nastavlja se i dalje!