Članci s tagom: zenski-sud

  • Ženski sud - preliminarne odluke i preporuke

    Ženski sud - preliminarne odluke i preporuke

    Prvi ženski sud na teritoriju Europe održan je u Sarajevu, od 7. do 10. svibnja 2015. godine, u organizaciji 10 ženskih grupa s prostora bivše Jugoslavije (Pokret (...)

  • Ženski sudovi su dio procesa ostvarivanja poslijeratne pravde

    Ženski sudovi su dio procesa ostvarivanja poslijeratne pravde

    Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića u gradu Zagrebu ovoga je četvrtka, 28. lipnja, bila domaćin predstavljanja Inicijative za organiziranje Ženskog suda za bivšu (...)

  • Predstavljanje Inicijative za organiziranje Ženskog suda za bivšu Jugoslaviju

    Predstavljanje Inicijative za organiziranje Ženskog suda za bivšu Jugoslaviju

    U vukovarskoj gradskoj vijećnici 3. ožujka je predstavljena inicijativa za organiziranje Ženskog suda za bivšu Jugoslaviju. U Hrvatskoj je ovoj inicijativi pristupila 21 organizacija, a na području bivše Jugoslavije preko sto. Koncept Ženskih sudova kakvih je do sada u svijetu organizirano 40, označava prostor za svjedočenje žena o svakodnevnom iskustvu nepravdi pretrpljenih tijekom rata.

  • Tužimo zaborav, tražimo pravdu?

    Tužimo zaborav, tražimo pravdu?

    Dana 20. veljače održana je prezentacija projekta koji okuplja i koordinira članice i akciju inicijative za regionalni ženski sud. Ako znamo da se ženski sudovi bave, između ostaloga i ratnim zločinima nad ženama, militarističkim nasiljem nad ženama i nad cjelokupnim stanovništvom postaje jasnije čemu služi ženski regionalni sud. Status žena koje su proživjele ovakav oblik nasilja institucionalna pravda nije u potpunosti regulirala niti dvadeset godina kasnije.

Iz drugih medija

AEM