Članci s tagom: seksizam

 • U porečkom restoranu na meniju su i žene?

  U porečkom restoranu na meniju su i žene?

  U Poreču je osvanula reklama za jedan porečki restoran, koja prikazuje ženu koja na sebi nosi raskopčanu košulju i haltere, a oko nje za stolom sjedi troje muškaraca (...)

 • MRZIM, MRZIIIM FEMINIZAM

  MRZIM, MRZIIIM FEMINIZAM

  Prvo raščistimo jednu stvar. Nema načina na koji se ova tema može predstaviti u potpuno objektivnom svjetlu. Sve što možemo učiniti jest iznjeti argumente kojima (...)

 • Hrvatska glazbena industrija i seksizam

  Hrvatska glazbena industrija i seksizam

  U nedavnom razgovoru,moj stariji brat, koji je solidni gitarist sa završenom glazbenog školom, rekao mi je da ne postoje žene vrhunski gitaristi zato jer za sviranje (...)

 • Hillary, 2016.

  Hillary, 2016.

  Počinju pripreme za izbore 2016., a Hillary Clinton se pojavljuje kao velika i važna kandidatkinja. To znači da je vrijeme da se, jednako kao i 2008., pripremimo za (...)

 • 10 stvari kojima studentice ne bi trebale biti izložene

  10 stvari kojima studentice ne bi trebale biti izložene

  Na početku nove akademske godine suočeni/e smo s (nažalost!) i previše poznatim dojavama o mizoginim ispadima. Moraju li žene za vrijeme studija doista podnositi takve (...)

 • Feministički stripovi mijenjaju jordansko društvo

  Feministički stripovi mijenjaju jordansko društvo

  Prošlo je više od 20 godina od prvog stripa Emad Hajjaja , omiljenog jordanskog karikaturista koji uspješno iscrtkava bit ironije i smisla za humor.

 • Svakodnevni seksizam: Muškarci upoznaju žene

  Svakodnevni seksizam: Muškarci upoznaju žene

  Yang Liu grafička je dizajnerica koja je odlučila ilustrirati razlike između muškaraca i žena, ali i svakodnevni seksizam s kojima se žene moraju nositi.

 • Kampanja MakeMenBetter je seksistička?!

  Kampanja MakeMenBetter je seksistička?!

  Kampanja za toaletni papir Zewa pod nazivom Make Men Better (Učinimo muškarce boljima) naišla je na negodovanja zbog seksizma, kako prema muškarcima koji se (...)

 • Zašto je klasa feminističko pitanje?

  Zašto je klasa feminističko pitanje?

  Sviđalo vam se ili ne, živimo u kapitalističkom društvu u kojem smo ovisni/e o novcu ako želimo preživjeti. Često raspravljamo o klasi kao da su klasna pitanja (...)

 • Na koje načine macho kultura šteti muškarcima?

  Na koje načine macho kultura šteti muškarcima?

  Macho kultura, perpetuiranje hiper-muškosti, dominacije, nasilja, razmetanja hrabrošću – sve to može biti ubojito, posebice za žene.

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija