Članci s tagom: eu

 • Osjećam da sam snažna i da mogu izraziti sebe

  Osjećam da sam snažna i da mogu izraziti sebe

  Oni ga zovu "Saba program" , po njemačkom nazivu za legendarnu kraljicu Sheba, koja je putovala iz svoje domovine tražiti znanje od kralja Salomona i testirati ga (...)

 • Zašto je lakše prepoznati rasizam nego seksizam?

  Zašto je lakše prepoznati rasizam nego seksizam?

  To je rasizam – presudilo je na kraju javno mnijenje. Pokušaj propagandne mašinerije EU da iskoristi bruce-leeovsku estetiku, istodobno se tarantinovski (...)

 • Raste socijalna nejednakost u EU

  Raste socijalna nejednakost u EU

  Rezultati nove, sveobuhvatne studije objavljenje 5. ožujka potvrđuju rastuće oblike socijalne nejednakosti u svim državama članicama Europske unije. Ovaj zabrinjavajući trend posljedica je dugoročnih političkih izbora za tržišni liberalizam – prestanak uplitanja države u gospodarstvo, te prioritizacije surovih programa štednje koji se provode od 2008. godine kao rezultat financijske i fiskalne krize. Izvješće su objavili Europski sindikalni institut (ETUI) i Europska konfederacija sindikata (ETUC).

 • Sukob civilizacija

  Sukob civilizacija

  Nevjerojatno je da je neki reklamaški mag odobrio ideju u kojoj se ideju širenja Europske unije mladima, dakle građanima EU u dobi između 16 i 24 godine, pokušava (...)

 • POLJSKA: BORBA SA ZAKONOM O POBAČAJU

  POLJSKA: BORBA SA ZAKONOM O POBAČAJU

  Političke stranke poljske desnice već godinama, pod utjecajem katoličke ideologije, predlažu izmjenu ionako restriktivnog zakona o pobačaju.

 • Članice Europskog parlamenta izvode Vaginine monologe

  Članice Europskog parlamenta izvode Vaginine monologe

  Devetero zastupnica Europskog  parlamenta sudjelovalo je u vrlo posebnoj i jedinstvenoj izvedbi Vagininih monologa kako bi se podigla svijest javnosti i EU glavešina o važnosti  borbe protiv  nasilja nad ženama i djevojkama u Europi i svijetu. "Jako sam dirnuta i ponosna što sam se pridružila članicama Europskog parlamenta koje stoje uz bok ženama diljem Europe i svijeta i stavljaju na kocku svoje vizije, glasove, srca i vagine ne bi li se spriječilo nasilje na ženama i djevojkama" , kaže Eve Ensler.

 • EU razmatra donošenje zakona koji će staviti žene na čelne poslovne pozicije

  EU razmatra donošenje zakona koji će staviti žene na čelne poslovne pozicije

  Europska komisija razmatra donošenje zakona koji će staviti žene na čelne upravljačke poslove u Europi jer su kompanije prespore u poboljšanju rodne ravnoteže. Europska povjerenica za pravosuđe, Viviane Reding, rekla je da "poslovna samoregulacija dosad nije dovela do ostvarenja zadovoljavajućih rezultata" za žene. 

 • Europski parlament osudio ruski anti-LGBT zakon

  Europski parlament osudio ruski anti-LGBT zakon

  U Rusiji se Zakonodavna skupština Sankt Peterburg sprema usvojiti novi zakon koji zabranjuje propagandu sodomije, lezbijstva, biseksualizma i transrodnosti maloljetnicima/cama, i u javnosti.To znači da će protuzakonito postati spominjanje homoseksualnosti, biseksualnosti i transrodnosti u tiskanim, elektronskim i ostalim javno dostupnim medijima, ukoliko dođe do usvajanja ovog zakona. Prekršitelji će se kažnjavati upravnim kaznama i globama.

 • Beč osniva radnu skupinu za praćenje seksističkih reklama

  Beč osniva radnu skupinu za praćenje seksističkih reklama

  U Beču je jučer predstavljena nova radna skupina koja će biti zadužena za praćenje seksističkih reklamnih poruka. U tu svrhu je pokrenuta internetska stranica www.werbewatchgroup-wein.atgdje građanke i građani Beča mogu ostavljati svoje pritužbe na seksističke reklamne poruke koje uoče na plakatima u gradu ili u nekom od medija. Stručna skupina će nakon toga na temelju detaljnog kataloga kriterija odlučili je li neka reklama uistinu seksistička i svoju procjenu objaviti na isto internetskoj stranici.

 • Iz očaja u otpor

  Iz očaja u otpor

  U nedjelju 12. veljače 2012. grčki je narod demonstracijama i uličnim borbama diljem cijele zemlje masovno, kolektivno i herojski izrazio svoju ljutnju zbog uvjeta (...)

Iz drugih medija