Sa stavom

Platforma 112 kaže NE smrti slobode izražavanja

Sutra prosvjed ispred Sabora: Ne dopuštamo da Zlatko Hasanbegović bude ministar!

Sutra prosvjed ispred Sabora: Ne dopuštamo da Zlatko Hasanbegović bude ministar!

Platforma 112 organizira konferenciju za novinare i prosvjednu akciju Smrt slobode izražavanja povodom današnje objave mandatara Tihomira Oreškovića da će ministar kulture biti Zlatko Hasanbegović.

Konferencija i akcija će se održati sutra, 22. siječnja 2016., u 09.00 h na Markovom trgu ispred zgrade Hrvatskog sabora.

Zlatko Hasanbegović, ako sve prođe po planu, fantastičnog tria – Petrova, Karamarka i mandatara Tima sutra bi u Saboru trebao biti potvrđen kao ministar kulture.

“Hrvatska je oslobođena 1990. godine. Obrambeni oslobodilački rat iz 90-ih godina je jedini rat u 20. stoljeću iz kojega su Hrvati izašli kao istinski pobjednici. I to je jedini temelj na kojem se treba graditi ova država”, izjavio je povjesničar s Instituta Ivo Pilar, ali i predsjednik Nadzornog odbora Počasnog blajburškog voda,  Zlatko Hasanbegović u HRT-ovoj emisiji Otvoreno 8. svibnja 2015. godine.

Citiranom izjavom Hasanbegović, kao što su ispravno primijetili na Faktografu, osporava pobjedu u Drugom svjetskom ratu, kojoj su svoj obol dali i hrvatski partizani, dok je Jugoslavija i službeno bila dio savezničkih snaga u borbi protiv fašističkih režima Njemačke i Italije. Hasanbegovićeva izjava je u suprotnosti i s Izvorišnim osnovama Ustava Republike Hrvatske, dodaju na Faktografu.

Ta je izjava samo najnedavnija, evo i nekoliko starijih starije.

“Prema njihovim današnjim salonskim apologetima, bez obzira je li riječ o konjunkturnim povjesničarima ili “subverzivnim” aktivistima na jaslama državnog proračuna i multinacionalnih korporacija, osjećam samo prezir. Znate, samo je ovdje moguće biti u isto vrijeme titoist, euroatlantist, liberal, rotarijanac, sljedbenik “rodne ideologije”, tražiti progon tzv. homofoba i šepuriti se u povorci na “Gay Prideu” ispod duginih boja i srpa i čekića pod kojim je jugoslavenski komunizam, među ostalim, demonizirao i homoseksualnost te zabludjele drugove homoseksualce kažnjavao različitim partijskim kaznama. Samo je ovdje moguće hiniti intelektualnu “subverziju” i lamentirati protiv neoliberalne ideologije i zapadnog imperijalizma, slušati ocvale veterane europske marksističke misli i kokainske filozofe te “rušiti” kapitalizam sjedenjem u prvom redu partera s “fensi” predstavnikom “hrvatskoga” krupnog kapitala, a sve to pod financijskim pokroviteljstvom ministrice kulture iz stranke na čelu koje je političarka koja sebe vidi hrvatskom avangardom “slobodnog svijeta” oslonjenog na bespilotne i ostale letjelice Nato-pakta.”, sve to izjavio je Zlatko Hasanbegović za Glas Koncila.

“Tek prijelazom dr. sc. Zlatka Hasanbegovića 1996. godine iz Hrvatskog oslobodilačkog pokreta u Hrvatsku čistu stranku prava, i njegovim preuzimanjem vodstva Mladeži, Hrvatska starčevićanska pravaška mladež organizacijski jača, dobiva na svojoj snazi i značaju”, stoji na službenim stranicama stranke koja otvoreno veliča ustaštvo i Antu Pavelića, piše Index.hr.

“Štoviše, kako je gore navedeno, Hasanbegović je u HČSP prešao iz HOP-a, Hrvatskog oslobodilačkog pokreta, političke organizacije koju je u Argentini pedesetih godina utemeljio osobno Ante Pavelić te koja je zamišljena kao nasljednik ustaškog pokreta”, dodaju na Indexu.

Ukoliko se radi o suradnji sa udrugom koju vodi Željka Markić – Zlatko Hasanbegović nema ništa protiv. Naime, izuzetno aktivan bio je u inicijativi ubacivanja heteronormativne definicije braka u Ustav RH kojom se brak definira kao zajednica muškarca i žene. Na tu je temu govorio u emisiji Mir i dobro na HRT – u kada je rekao:

“Same te ideologije koje dovode u pitanje tradicionalnu definiciju braka kao zajednice muškaraca i žene su proturječne i nedosljedne budući da isti oni krugovi koji zagovaraju tezu o potrošenosti braka traže njenu redefiniciju putem uvođenja takozvanoga istospolnog braka na što se nadovezuje i bizarna zamisao o posvajanju djece.

Facebook event prosvjeda pogledate ovdje.

Povezani članci: Tri žene u ‘zdravom miksu’ mandatara Tima

                               Tim’s team

Uskoro više…