Razgovor

 • Moramo graditi socijalnu Europu

  Moramo graditi socijalnu Europu

  Karolina Leaković, međunarodna je tajnica SDP-a Hrvatske, potpredsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a i kandidatkinja SDP-a na listi Kukuriku koalicije za Europski parlament. Kao dugogodišnja članica SDP-a i gorlj i va zagovornica ravnopravnosti na svim razinama političkog (...)

 • Anne Tallentire: umjetnost u službi rada

  Anne Tallentire: umjetnost u službi rada

  Anne Tallentire živi u Londonu i bavi se različitim medijima filma, videa, fotografije, crtanja, teksta i performansa. Studirala je na Slade School of Art, te dugi niz godina podučavala na jednom od najpoznatijih svjetskih fakulteta umjetnosti i dizajna Central Saint Martins College u (...)

 • Mi ne govorimo o potrebi rodne ravnopravnosti, nego je stvarno živimo

  Mi ne govorimo o potrebi rodne ravnopravnosti, nego je stvarno živimo

  Povodom predstojećih izbora za Europski parlament, koji će se održavati od 22. – 25. svibnja 2014., razgovarale smo s dr.sc. Andreom Feldman, članicom predsjedništva ORaH-a i kandidatkinjom ORaH-a na izborima za EU parlament. A. Feldman objasnila je stavove i političke programe ORaH-a (...)

 • Aktivizam je pitanje stava

  Aktivizam je pitanje stava

  "Dobra ekonomija" ili neoliberalna podvala aktivizmu, zašto u Hrvatskoj nema više društvenih poduzetnika i hoće li ih s obzirom na izostanak jednih, a višak drugih propisa uopće i biti, kome treba oko 50.000 udruga te jesu li one i kako promijenile hrvatsko društvo – samo je dio (...)

 • 'Uvijek želim biti bolja novinarka nego što jesam'

  'Uvijek želim biti bolja novinarka nego što jesam'

  Maja Hrgović je novinarka i spisateljica čiji je talent ostavio traga u domaćim i međunarodnim publikacijama. Nedavno je predstavila roman 'Živjet ćemo bolje' objavljen u biblioteci Arteist , a vezan je i za portal Arteist , te istoimenu Udrugu za kulturu i nove medije čija je (...)

 • 'Vratimo prekarni rad na klupu za rezerve'

  'Vratimo prekarni rad na klupu za rezerve'

  U svjetlu činjenice da je prijedlog Zakona o radu prošao prvo čitanje u Saboru, članica Ženske fronte za radna i socijalna prava, predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske i koordinatorica ženskih sindikalnih grupa, Jasna Petrović , pojasnila je za Libelu koje se zapravo zamke kriju iza (...)

 • Latinska Amerika = borba za jednakost

  Latinska Amerika = borba za jednakost

  Povijest Južne Amerike ispisana je borbama za jednakost. Odraz je to društva u kojem je duboko ukorijenjena netolerancija i nepravda kojoj se čak niti u 21.stoljeću ne nazire kraj. O problematici i povijesti latinoameričkog društva razgovarala sam s Gabrielom Segal , profesoricom na fakultetu (...)

 • 'Crtam drugačiji Afganistan'

  'Crtam drugačiji Afganistan'

  Ona je prva afganistanska ulična umjetnica , bori se za bolje danas, grafite crta, ali i sanja, želja joj je surađivati s Banksijem. To sam čitala i znala o Shamsiji Hassani , ali sam htjela još malo više, pa sam je kontaktirala u želji da popričamo/tipkamo.

 • Svi/e bismo trebali/e biti feministi/feministkinje

  Svi/e bismo trebali/e biti feministi/feministkinje

  Nigerijska književnica Chimamanda Ngozi Adichie, autorica kod nas poznatog romana Polovica žutog sunca , u svojim se djelima prvenstveno bavi nigerijskom poviješću, političkim i ekonomskim poteškoćama, no uspijeva joj i dotaknuti probleme malih ljudi i razvoj njihovih životnih priča. 2009. (...)

 • Interdisciplinarno propitivanje i društveno aktivno čitanje mode

  Interdisciplinarno propitivanje i društveno aktivno čitanje mode

  On other skin_ "'On' kao prijedlog 'na' – 'sve što je na koži'. 'On' kao prijedlog 'o' – 'o drugoj koži'". On other skin_ (OOS) nije još jedan modni blog. To je prije svega blog koji, između ostaloga, baveći se modom naglasak stavlja na drugačija čitanja odjeće ističući njezinu (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija