Razgovor

 • "Kampanja #diversity će trajati dok god naše društvo ne počne cijeniti različitosti"

  Podaci o broju zlostavljanih žena u Europskoj uniji pokazuju da je 33 posto žena doživjelo neki oblik zlostavljanja, bilo da se radi fizičkom ili seksualnom nasilju, psihološkom nasilju ili nasilju na radnome mjestu. Studija koju je provela Agencija Europske unije za temeljna prava svjedoči o (...)

 • Radnička prava moraju imati prioritet nad interesima kapitala

  Radnička prava moraju imati prioritet nad interesima kapitala

  Ususret izborima za Europski parlament, koji će se održavati od 22. do 25. svibnja razgovarale smo s Maritom Brčić Kuljiš , tajnicom ogranka Split hrvatskih laburista i njihovom kandidatkinjom za Europski parlament. Brčić Kuljiš diplomirala je filozofiju i sociologiju, a doktorirala je prije (...)

 • Novi obiteljski zakon donijet će kaos

  Novi obiteljski zakon donijet će kaos

  Povodom zaključnog čitanja i stupanja na snagu novog Obiteljskog zakona razgovarale smo s Elenorom Katić , zagrebačkom odvjetnicom koja se obiteljskim pravom bavi dugi niz godina. Također, ona je bila jedna od odvjetnica koje su okupile kao neformalna grupa ponukane donošenjem novog (...)

 • 'Sanjam o naciji gdje će škole biti sigurno utočište za djecu'

  'Sanjam o naciji gdje će škole biti sigurno utočište za djecu'

  U posljednjih nekoliko godina, u Nigeriji je broj stanovnika i stanovnica eksponencionalno rastao, sada iznosi oko 174 milijuna ljudi, dok je 45 posto populacije mlađe od 15 godina. Prema UNESCO-u, preko 10 milijuna djece nije pristupilo niti jednom obliku formalnog obrazovanja, što (...)

 • DAM: Hip-hop nas uči o zatočenicima svijeta

  DAM: Hip-hop nas uči o zatočenicima svijeta

  Le Monde ih je proglasio glasnogovornicima nove generacije. Prva su palestinska hip-hop grupa i jedni od prvih koji su repali na arapskom. U glazbenom svijetu pojavili su se kasnih devedesetih i od tada njihovi uspjesi ne jenjavaju. Devedesetih su slušali Tupaca, shvatili da ono o čemu on (...)

 • Moramo graditi socijalnu Europu

  Moramo graditi socijalnu Europu

  Karolina Leaković, međunarodna je tajnica SDP-a Hrvatske, potpredsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a i kandidatkinja SDP-a na listi Kukuriku koalicije za Europski parlament. Kao dugogodišnja članica SDP-a i gorlj i va zagovornica ravnopravnosti na svim razinama političkog (...)

 • Anne Tallentire: umjetnost u službi rada

  Anne Tallentire: umjetnost u službi rada

  Anne Tallentire živi u Londonu i bavi se različitim medijima filma, videa, fotografije, crtanja, teksta i performansa. Studirala je na Slade School of Art, te dugi niz godina podučavala na jednom od najpoznatijih svjetskih fakulteta umjetnosti i dizajna Central Saint Martins College u (...)

 • Mi ne govorimo o potrebi rodne ravnopravnosti, nego je stvarno živimo

  Mi ne govorimo o potrebi rodne ravnopravnosti, nego je stvarno živimo

  Povodom predstojećih izbora za Europski parlament, koji će se održavati od 22. – 25. svibnja 2014., razgovarale smo s dr.sc. Andreom Feldman, članicom predsjedništva ORaH-a i kandidatkinjom ORaH-a na izborima za EU parlament. A. Feldman objasnila je stavove i političke programe ORaH-a (...)

 • Aktivizam je pitanje stava

  Aktivizam je pitanje stava

  "Dobra ekonomija" ili neoliberalna podvala aktivizmu, zašto u Hrvatskoj nema više društvenih poduzetnika i hoće li ih s obzirom na izostanak jednih, a višak drugih propisa uopće i biti, kome treba oko 50.000 udruga te jesu li one i kako promijenile hrvatsko društvo – samo je dio (...)

 • 'Uvijek želim biti bolja novinarka nego što jesam'

  'Uvijek želim biti bolja novinarka nego što jesam'

  Maja Hrgović je novinarka i spisateljica čiji je talent ostavio traga u domaćim i međunarodnim publikacijama. Nedavno je predstavila roman 'Živjet ćemo bolje' objavljen u biblioteci Arteist , a vezan je i za portal Arteist , te istoimenu Udrugu za kulturu i nove medije čija je (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija