U fokusu

Izložba u fokus stavlja mlade LGBTIQ osobe

We Are the Youth

We Are the Youth

LAUREL GOLIO 2014

Fotografkinja Lauren Golio u suradnji sa Dianom Scholl osmislila je projekt pod nazivom We are the youth u kojem je dala priliku mladim članovima LGBTIQ zajednice da ukažu na svoje probleme. Kroz seriju fotografija, većinom autoportreta, u medijski je prostor pustila njihove priče.

Iako su do sada zbog vlastita identiteta živjeli uglavnom kao margnalizirani članovi i članice društva, ovime su dobili priliku da se njihove priče uključe u svakodnevni diskurs. Kako marginalizacija, koja se uglavnom bazira na stereotipima, najčešće dovodi do potpune izolacije foto-projekt autorice Lauren Golio izvrstan je način  kako bismo mladima ojačali samopouzdanje i dali priliku da stvore pozitivnu sliku o sebi.

Na stranicama laurelgolio.com nalazi se opis projekta koji pojašnjava kako je riječ o fotografskoj kronici priča mladih lezbijki, homoseksualaca i transrodnih osoba s američkog područja.  S obzirom na pozitivan feedback na koji je projekt naišao, autorice planiraju uključiti i druge dijelove svijeta. Od 2010. godine naovamo u projekt se uključilo ukupno 80 ljudi, a podršku su dobili sa društvenih mreža i brojnih portala (British Journal of Photography, Huffington Post, Buzzfeed iPittsburgh). Svaka fotografija koja je uvrštena u foto-priču sadrži osnovne informacije o osobi koja se na njoj nalazi, i to: ime sudionika, dob i mjesto gdje su živjeli u vrijeme kada su fotografirani. Ukoliko sudionici projekta žele biti anonimni, mogu podijeliti svoju priču bez fotografije i/ili zapisa lokacije. 

Kako je predviđeni uzrast za sudjelovanje do 21 godine starosti, oni koji prijeđu tu dobnu granicu a i dalje žele biti dio priče, sudjelovati mogu na neke druge načine – kao blogeri, ili angažiranjem na nekim tematskim događanjima. Diana i Laurel imenovane su za Daily Dot listu Top 10 Online LGBT aktivista/kinja u 2012. godini.