U fokusu

Kako postajemo pripadnici i pripadnice neke skupine?

O regionalnim ‘Plavim pričama’

O regionalnim ‘Plavim pričama’

 Regionalni projekt “PLAVE PRIČE” Ludruga provodi u partnerstvu s Udrugom Fenix iz Tuzle i Udruženjem Duša iz Beograda te  umjetničkom organizacijom ERGstatus iz Beograda koja je nositelj projekta financiranog od švicarske fondacije BAC (Balkan Art and Cultural Fund).

 

Program radionica  ”IZLAZ” koje se održavaju u Zagrebu od 23.-28.4.2015. u sklopu regionalnog projekta “PLAVE PRIČE”, udruga Ludruga započinje Okruglim stolom, 23. travnja 2015. u 16,00 sati, Bogovićeva 1/I, dvorana Napredak.

 

Nakon  kratkog predstavljanja organizacija i udruga uključenih u projekt, održat će se prezentacija programa radionica “Osama” koju je vodio dramski umjetnik i psihijatar Hrvoje Handl u Beogradu od 26. veljače do 3. ožujka 2015.

Tema za okrugli stol i radionice u Zagrebu je pitanje pripadanja određenoj društvenoj skupini pod nazivom ”IZLAZ”.

 

Gosti/ gošće  okruglog stola:

Danijela Trbović, urednica, novinarka, voditeljica

Hana Hegedušić, dramska umjetnica pri HNK u Varaždinu

 Nedim Malkočević, dramski umjetnik, voditelj dramske radionice ”IZLAZ”

Boris Čakširan, umjetnički direktor, koreograf, kostimograf, voditelj projekta

Marko Pejović, psiholog, psihoterapeut, dramski pisac

Moderatori:

 Ksenija Kapelj, koordinatorica projekta za Hrvatsku

Hrvoje Handl, dramski umjetnik i psihijatar

 

Čovjek je društveno biće i onda, kad se osjeća da ne pripada većini društva ima potrebu pronaći istomišljenike i udružiti  se s njima kako bi zaštitio svoja prava. No, pitanje je je li to baš uvijek svjesno? Kada mi to postajemo pripadnici neke skupine? Jesmo li uvijek svjesni što ta grupa očekuje od nas i želimo li prihvatiti ta pravila? Problem nastaje onda kada nas drugi počinju svrstavati u određenu skupinu i kada nam određuju pravila. Pa gdje je tu IZLAZ?

Ovo su samo neka od pitanja koja nas pokreću na razmišljanje i diskusiju o potrebi prava na izbor kako bi definirali IZLAZ iz  raznih situacija koje nam donosi život.

Više informacija potražite na  stranici Ludruge ili stranici samog programa radionica “IZLAZ”.