U fokusu

Datum pomaknut tjedan dana

Podgorička povorka ponosa zakazana za 2. studenoga

Podgorička povorka ponosa zakazana za 2. studenoga

S.K.

Povorka ponosa u Podgorici održat će se 2. studenoga umjesto 26. listopada, kako je ranije bilo najavljeno. Naime, ranije planiranog datuma održava se Podgorički maraton, jedan od najznačajnijih sportskih tradicionalnih događaja u Podgorici, zbog čega su organizatori/ce odlučili/e pomaknuti datum povorke na tjedan kasnije.

“Iako se ovakva situacija s preklapanjem datuma dva događaja mogla, a od nekih struktura i pokušala shvatiti kao problem i velika prepreka, ona je zapravo odličan primjer kako se dijalogom i racionalnim argumentima problem i nesuglasice vrlo brzo i lako nadilaze”, istaknuo je predsjednik Crnogorske LGBTIQ Asocijacije Queer Montenegro Danijel Kalezić.

Druga podgorička povorka podržana je od strane ambasada Nizozemske i Velike Britanije u Crnoj Gori, a navedene je i financiraju. Organizatori/ce navode kako će ovogodišnji prajd koštati kao i prošlogodišnji, oko 9 tisuća eura, te da na samoj organizaciji svi/e rade volonterski.

Kalezić je dodao kako vjeruje da će prajd donijeti još više tolerancije i “međusobnog uvažavanja u našu svakodnevnicu i naše međuljudske odnose, a u skladu sa najboljom crnogorskom tradicijom koja nas uči da je ljudski sačuvati i zaštiti drugog od sebe”.