Uncategorized

booksa, 16.11.

Razgovor s Tanjom Mravak

Razgovor s Tanjom Mravak

Preuzeto s Facebook eventa

Booksa će u petak, 16. studenog u 19 sati ugostiti spisateljicu i pripovjedačicu Tanju Mravak.

“Njezine dvije zbirke kratkih priča “Moramo razgovarati” i “Naša žena” (HENA COM, 2017) smatraju se antologijskima u suvremenoj domaćoj književnosti. 

Njezini nastupi na splitskom festivalu Pričigin redovito se čekaju s nestrpljenjem i ispraćaju s oduševljenjem zbog čega je i prozvana Kraljicom Pričigina. Tanja Mravak zna kako ispripovijedati priču da bi se obuhvatilo neiskazivo: razotkrili zamršeni ljudski odnosi i komunikacijski nesporazumi te sačuvalo ono malo humora i sreće koji nam pomažu preživjeti. Ona s lakoćom književnim sredstvima i u književnome tekstu prikazuje ograničenja patrijarhalnog društva, kao i “male otpore” koje takvom društvu pružaju mnoge ovdašnje žene, ali i muškarci.

S Tanjom Mravak razgovarat će književna kritičarka i esejistica Katarina Luketić, a teme će pokriti pisanje i pripovijedanje, naše i ničije žene, komunikaciju, bliskost i konflikt, stvarnu i imaginativnu Zagoru, patrijarhat, kolektivni mentalitet i pojedinačne otpore te terapijske i druge moći književnog teksta”, stoji u najavi događaja.