Uncategorized

ljubavni klinč vox feminae i zbeletrona

Sex u Saxu

Sex u Saxu

Zbeletron i Vox ponovno će se naći u ljubavnom klinču 6. listopada od 22 sata. Ovog puta na Sexu u Saxu gdje će zajedno s publikom 12. Vox Feminae Festivala proslaviti svu ljepotu ženskog glazbeno erotskog stvaralaštva. Jer glazba je seks, a seks može poslužiti kao odlična predigra za aktivizam! Zvijezde audiovizualne penetracije koja će istopiti sva vaša osjetila su Frau Casio i Decay (BGD) te КУКЛА (LJUB), a za dodatnu audio lubrikaciju pobrinut će se DJane Babilonska (ZGB) te Zbeletronove rezidentice. 

IZVOĐAČICE:

КУКЛА (Kukla) svoj glazbeni stil opisuje kao Slavic gangsta geisha pop. Za sebe kaže kako je projekt КУКЛА odgovor na neusklađenosti doživljanja i izražavanja vlastitih rodnih identiteta u odnosu na društvene norme, očekivanja i zahtjeve vezane uz rod kod mladih gdje se sve više vidi da se njihov rodni identitet teško ukalupljuje u predodžbu roda koju imaju njihovi roditelji. Ova svestrana umjetnica svoj je rad započela u bendu ‘Napravi mi dete’, a razilaskom benda napokon počinje raditi ono što želi i ne libi se pružiti nam zvuk u kojem spaja naočigled nespojivo: pop, elektro, gangsta i etno zvuk. Autentičan zvuk prati dojmljivim vizualnim nastupom što ne čudi budući da je studirala film i TV režiju. Radila je mnoge glazbene spotove, a najupadljivi je možda onaj za ‘Matter’, u suradnji s ‘Napravi mi dete’ u kojem baš ona drži ni manje ni više nego pitona oko vrata (https://bit.ly/2aM7CRM). Tek sinergijom zvuka i slike možemo steći dojam o tome tko je КУКЛА – nepredvidljiva i moćna, u isto vrijeme sanjiva i nježna. Nastupima je prošla već pola svijeta, a neki/e od nas su je sigurno vidjeli/e na otvaranju nastupa Princess Nokie u Ljubljani.
Soundcloud: https://soundcloud.com/therealkukla

Frau Casio vs Decay

Svi smo obožavali Lollobrigidu i veselo pjevušili najromantičniju božićnu pjesmu, ali nakon dva albuma i osvojenih nagrada nastalo je zatišje. A onda se Ida vratila sa projektom Frau Casio za kojeg kaže da je zločesta seka Lollobrigide. “Umjesto gitara, šljokica i konfeta, Frau Casio se uvlači u tamu disko kluba i pravi rave”. Što očekivati od Frau Casio pokazala nam je već prvim singlom “Mlada” koji nam je legao na prvu zbog svog progresivnog zvuka, upečatljivog stajlinga, teksta, ali i videospota. Frau Casio voli mračni elektro zvuk. Surađivala je s brojnim DJ-evima: Seagull Prime, MKDSL, Decay… Bizarni tekstovi, prepoznatljiv vokal i karizmatičan nastup njen su zaštitni znak. U posljednjoj avanturi nastupa s Decayem, retro electro i najagresivnije dosad. 

Iza imena Decay je Nemanja Rančić, čovek koji iza sebe ima raznovrsnu muzičku karijeru. Bio je dio projekta Audionova i digitalne etikete Rezonant koji iza sebe imaju bogatu diskografiju, producirao je i svirao gitaru u metalcore bendu Hit The Ground, a svirao je i u sastavu Balkanika. Bavi se kompozicijom i produkcijom muzike za igre u kompaniji Eipix Entertainment koja je vodeći developer na svjetskom tržištu HOPA igara. Projektom Decay izražava svoju ljubav prema sintisajzerima i pravcima kao što su electro, breakbeat, synth pop i trance. Zajedno su nastupali po raznim beogradskim klubovima, a svakako vrijedi napomenuti nastup u Domu Omladine Beograda sa bendom !!! (Chk Chk Chk).

https://bit.ly/2N8W5m7

DJane Babilonska

Obožavateljica svega od čudnovatih jazzera preko hip hop ritmova pa do rifovlja iz najdubljeg grotla pakla, a svime time ima priliku orati na frekvenciji Radio Studenta. Kad to čini Traktorom, najčešće se ore bass trake što zaigranije produkcije, u sferama beatova, cluba, footworka i raznih hibrida diljem Zagreba i po par festivala (Seasplash, Ferragosto, GnG, Velvet, InMusic). S druge strane, često vrti i mile hitove počevši kao rezidentica Das Kvlt večeri u Super Superu preko Aftera Pridea do raznih hip hop i rnb ugođaja Tvornice, Kluba ili Swankya. Organizira koncertni program eksperimentalne glazbe ZEZ u KSET-u.
Soundcloud: https://soundcloud.com/wingsforshtuka-1

UPAD: 30 kuna