Uncategorized

otvorenje izložbe

Grijesi CESI: 21 godina borbe

Grijesi CESI: 21 godina borbe

Facebook događaja

CESI u suradnji s 12. Vox Feminae Festivalom poziva vas da se pridružite u rođendanskom slavlju povodom 21 godine djelovanja organizacije. Uz multimedijalnu izložbu  prisjetite se s Cesi što je sve bilo potrebno da 21 godinu opstanu na turbulentnoj aktivističkoj sceni i u društvu koje kontinuirano dovodi u pitanje prava žena i ranjivih skupina. 

Respektabilan niz kampanja, konferencija i zagovaračkih akcija, raznih oblika aktivizma i borbe za prava žena, političkog zagovaranja, savjetovanja i educiranja ranjivih skupina, istraživanja u poljima obrazovanja, reproduktivnih prava, zdravlja i seksualnosti, medija i prevencije nasilja bit će predstavljeni kroz odabranu i bogatu arhivu koja uključuje fotografije, publikacije, plakate, memorabilije i audio-vizualne radove.

Izložba “Grijesi CESI – 21 godina borbe” obuhvaća višegodišnji rad i zalaganje na područjima rodne ravnopravnosti, ženskih i ljudskih prava, socijalne pravde, jednakih mogućnosti u svijetu rada, nasilja u adolescentskim vezama, seksualnih i reproduktivnih prava žena, sudjelovanja žena u politici, rodno osviještenog obrazovanja, rodno osviještenih medijskih sadržaja te zagovaranje na polju rodno osviještenih politika u Hrvatskoj i Europskoj Uniji.

Izložba se svečano otvara 5. listopada u Galeriji “Modulor” Centra za kulturu Trešnjevka, u sklopu programa 12. Vox Feminae festivala, s početkom u 19 sati. Autorice izložbe su novinarka i književnica Antonela Marušić i fotografkinja Nina Đurđević; a o dosadašnjim postignućima i utjecaju CESI-ja na društvene procese govorit će Helena Popović, predsjednica Upravnog odbora udruge CESI.

Nakon službenog otvorenja izložbe, program se nastavlja uz glazbu, druženje i proslavu u CeKaTe-u. Izložba se može pogledati za vrijeme trajanja Vox Feminae Festivala, zaključno s nedjeljom 7.10.