Uncategorized

19. prosinca u 19 sati, KIC

Projekcija filma ‘Rođene u plamenu’

Projekcija filma ‘Rođene u plamenu’

Centar za ženske studije i Zagrebi! festival pozivaju vas na projekciju filma Lizzie Borden Rođene u plamenu (Born in Flames), u utorak, 19. prosinca 2017. u 19 sati u KIC-u.

Filmski dragulj iz 1983. u kojemu se kroz distopijski narativ propituje rasizam, klasno pitanje, heteronormativnost, seksizam, mizoginija i (ne)mogućnost revolucije.

Deset godina nakon revolucije i dolaska na vlast socijaldemokratske stranke, žensko pitanje i dalje nije riješeno. U New Yorku se aktivistkinje kroz dvije piratske radiostanice bore protiv rasizma i patrijarhalnih društvenih odnosa jasno pozivajući na žensku emancipaciju dok Ženska vojska patrolira na ulicama. Politička borba koja se bavi pitanjima ženskoga rada, nasilja prema ženama, državne opresije, položaja lezbijki itd. izlazi iz okvira mirnog protestnog aktivizma, a feministička scena suočava se s pitanjima organiziranja, solidarnosti, preuzimanja odgovornosti za žensku borbu i istinsku socijalističku revoluciju koja se globalno tek treba dogoditi.

Trailer filma pogledajte ovdje.

Nakon projekcije o filmu će razgovarati Leonida Kovač, Biljana Kašić i Ivana Keser.

Vidimo se!