Uncategorized

petak, 22. prosinca

Lez Of The Year 2017.

Lez Of The Year 2017.

Osim kuhanog vina, germknedli, lampica i adventskih kućica na trgu prosinac je poseban po još nečemu. To je vrijeme najvažnijeg lezbijskog događaja naših prostora – Lez Of The Year ilitiga biranja lezbijke godine, koji će se održati u petak, 22. prosinca od 21 sati u Jiggy baru. 

Lez Of The Year priznanje dodjeljuje se od 2012. godine osobama, kolektivima, inicijativama, etc. koji pridonose vidljivosti lezbijki, biseksualnih i trans žena na području sporta, kulture, aktivizma i općenito poboljšavaju kvalitetu života LGBTIQ manjine.

Kada pomislimo da smo iscrpile sve opcije za nominacije, hrabre i talentirane žene iz zajednice nas uvijek iznova iznenade svojim projektima, aktivizmom, širenjem ljubavi i neprestanom borbom za pozicioniranje njihovih projekata i uvjerenja u javnom prostoru. Ovogodišnji LOTY i uspjesi koji dolaze iz naše male zajednice će vam taman zagrijati srce dovoljno da vas ni blagdani s obitelji neće poljuljati. 

Popis nominiranih objavljujemo ovdje, ali i čitamo na eventu. Za vaših top tri favoritkinja glasujete na samom eventu, principom zaokruživanja. Tri osobe/kolektiva koji osvoje najviše glasova publike nose kući simboličnu nagradu – ove je godine to ručno izvezeno ukazanje Gospičke. ♥

Podsjetit ćemo vas kako su proteklih godina najviše vaših simpatija pokupili/e: 2012. godine Le Zbor, Pol’ 9 kod Sabe i ZbeLeTron, 2013. godine Žen, Karla i Milka na Prideu i Autovci, 2014. godine Marina Milković, Zemlja za nas i Vox Feminae, 2015. godine AUTovci, Nezzlezz i Libela te 2016. Espi Tomičić, Ana Brakus i Sandra Tolić.