Uncategorized

Otvorene prijave 2017./2018.

Budi dio 20. generacije Mirovnih studija!

Budi dio 20. generacije Mirovnih studija!

Mirovni studiji su obrazovno-aktivistički program koji potiče angažman za nenasilnu društvenu promjenu, a ove godine studiji upisuju 20. generaciju polaznika i polaznica

Sudionici/e Mirovnih studija su nemirni građani i građanke koji/e žele aktivno sudjelovati u izgradnji društva s manje nasilja i isključenosti, a više jednakosti i pravde: aktivisti/kinje, studenti/ice, prodavači/ice, učitelji/ice, sindikalisti/kinje, nezaposleni/e, zaposleni/e, mladi/e, stariji/e.

Mirovni studiji su interdisciplinarno područje koje stvara obrazovni, istraživački i politički potencijal za nenasilnu društvenu promjenu. Oslanjaju se na postojeće teorije i prakse, kako bi shvatili uzroke sukoba, razvili pristupe za zaustavljanje nasilja, rata i teških kršenja ljudskih prava ali i utjecali na izgradnju pravednog mira za koji je uvjet izgradnja pravednih sustava koji se odupiru direktnom i strukturnom nasilju, opresiji i isključivanju, te promišljaju i grade alternative. 

20. godina Mirovnih studija uključuje predavanja i radionice koje se održavaju utorkom i četvrtkom od 17 do 21 sati te jednu subotu mjesečno, od 10 – 17 sati, u Kući ljudskih prava, Selska 112c. Program traje od studenog 2017. do lipnja 2018. Prijave za studije su otvorene od 20.8. do 17.9., a obrazac potražite na stranicama Centra za mirovne studije i u prilogu ove najave. Obrazac je potrebno popuniti te ispunjenu prijavu i analizu teksta poslati do 17.9. na adresu: prijave@cms.hr s naznakom: Za Mirovne studije 2017-18. Nakon toga dogovorite termin intervjua na brojeve 01 482 00 94 ili 091 33 00 183 i dođite na njega. 

Participacija u troškovima programa za cijelu godinu iznosi 1.500 kuna (za zaposlene), 1.000 kuna (za studente, umirovljenike, nezaposlene). Dio navedenog iznosa (500kn) može se odraditi kroz pomoć u programu i aktivnostima Centra za mirovne studije i njihovih partnera. “Posebno težak socio-ekonomski položaj nije razlog za odustajanje od prijave, naći ćemo neko rješenje”, poručuju iz CMS.-a.