Uncategorized

Predstavljanje rezultata istraživanja

Prisutnosti ženskih/rodnih sadržaja na odabranim visokoškolskim institucijama Sveučilišta u Zagrebu

Prisutnosti ženskih/rodnih sadržaja na odabranim visokoškolskim institucijama Sveučilišta u Zagrebu

Centar za ženske studije poziva vas na predstavljanje rezultata druge faze istraživanja o prisutnosti ženskih/rodnih sadržaja na odabranim visokoškolskim institucijama Sveučilišta u Zagrebu koje će se održati u utorak 4. srpnja u 19,00 u Centru za ženske studije, Dolac 8.

Centar za ženske studije, kao izvaninstitucionalni obrazovni centar s dvadesetogodišnjom tradicijom održavanja ženskostudijskog obrazovnog programa, posljednjih godina svjedoči sve većem interesu studentica i studenata za obrazovni program, dok istovremeno ne postoji cjelovit program ženskih/rodnih studija u Hrvatskoj.

Istraživanje je osmišljeno s ciljem mapiranja zastupljenosti i vrsta sadržaja vezanih za ženske/rodne teme u kurikulumima sveučilišnih predmeta na visokoškolskim institucijama, a provedeno je na razini studijskih programa, kolegija i nastavnih jedinica na šest fakulteta/akademija za razdoblje akademske godine 2015./2016. Istraživanje je koncipirala doc. dr. sc. Valerija Barada s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru, a interpretaciju dobivenih rezultata napravila je Jasminka Pešut, stručna suradnica Centra za ženske studije. Istraživanje je ove godine obuhvaćalo sljedeće fakultete/akademije: Hrvatski studiji, Akademija dramskih umjetnosti, Pravni fakultet, Učiteljski fakultet, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i Medicinski fakultet.

Na tribini će govoriti: Nataša Medved, izvršna direktorica Centra za ženske studije, Ivan Tranfić, koordinator istraživanja i Jasminka Pešut, stručna suradnica na istraživanju.

Rezultati prve faze istraživanja koje je provedeno 2016. dostupni su OVDJE.