Uncategorized

Božićno druženje

Lez Of The Year 2016.

Lez Of The Year 2016.

Facebook događaja

Ovogodišnji božićni tulum “Lez of the year” održat će se u Jiggy baru u Zagrebu, 23. prosinca s početkom u 20 sati.  

“Ako vam je mukica od božićnih ručkova i večera s familijama na kojima vas se redovito podsjeća na otkucavanje vašeg biološkog sata, a mislite da je vrijeme da u svoj društveni život uključite i bića koja se ne kreću isključivo na četiri noge – ovo je jedinstvena prilika da se pridružite Lezbetlehemu i pretvorite Božić u zabavu”, poručuje udruga ZbeLe Na Tron, koja i organizira događaj. 

Lez Of The Year priznanje dodjeljuje se od 2012. godine osobama, kolektivima, inicijativama, bendovima etc. koji pridonose vidljivosti lezbijki, biseksualnih i trans žena na području sporta, kulture, aktivizma i općenito poboljšavaju kvalitetu života LGBTIQ manjine. Nominirane se predlaže od strane udruge ZbeLeTron i prezentira široj javnosti koja glasovanjem na samom događaju izražava svoju podršku. Kao i svake godine, prve tri kandidatkinje koje zarade najviše glasova kući će odnijeti simboličnu nagradu koja će ih podsjećati na naklonost i zahvalnost lez/bijske zajednice.

Organizatorice podsjećaju da su proteklih godina najviše simpatija pokupili/e: 2012. godine Le Zbor, Pol’ 9 kod Sabe i ZbeLeTron, 2013. godine Žen, Karla i Milka na Prideu i Autovci, 2014. godine Marina Milković, Zemlja za nas i Vox Feminae te 2015. godine AUTovci, Nezzlezz i Libela.

Glazbeni program ove godine uključuje tri DJ seta i jednog VJicu, a za zabavu su zadužene sve samo ne ljupke hostese iz kolektiva House Of Flamingo. Entity i Colinda Evangelista pobrinut će se da vam pokažu najkraći put do šanka, a nakon što vas napiju ukrasit će vas božićnim rekvizitima iz Zbeletronove kutije svaštarija. Za uspomenu i izgubljena sjećanja organizatorice su osigurale Božićni O-Queer u kojemu se možete pofotkati. Zaljubljene lez/bijke i one koje će to tek postati očekuje i kutak pod imelom (Drama free zone). One među vama koje su ljubiteljice alkoholnih pića, mogu potražiti rakije po povoljnim cijenama. One, pak, koje nisu ljubiteljice alkoholnih pića, božićni provod mogu potražiti na linku za tuheljske toplice.