Uncategorized

Za sekularnu Hrvatsku

Prosvjed za raskid Vatikanskih ugovora

Prosvjed za raskid Vatikanskih ugovora

U subotu, 10. listopada, u 13 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu održat će se prosvjed “RASKID Vatikanskih ugovora”, u organizaciji Glasa Razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku, a uz podršku udruge Protagora, udruge LiberOs te inicijative Nisam vjernik.

Organizatori pozivaju građane i građanke da im se pridruže kako bi zajedno vlasti i cijeloj državi poslali poruku o štetnosti Vatikanskih ugovora, da kažu da je dosta netransparentnog financiranja  crkvenih institucija sredstvima iz državnog proračuna i novcem svih građana i građanki, obrazovanja u službi religijske indoktrinacije i diskriminacije građana/ki utemeljene na njihovim svjetonazorima.

Ističu kako je potrebno poslati jasnu i glasnu poruku vlasti da građani i građanke Hrvatske žele biti punopravni građani/ke, a ne potlačena masa o kojoj političari i hijerarhija Katoličke crkve odlučuju daleko od očiju javnosti, donoseći odluke koje su protivne njihovim interesima. Također napominju kako je pitanje vjere/uvjerenja osobna stvar te da je kao takvo pravo bezuvjetno podržavaju, no smatraju da taj izbor treba ostati u sferi privatnog te da niti jedna vjera ili uvjerenje ne smije biti favorizirano nauštrb drugh građana/ki.

Za uspješnu organizaciju Prosvjeda, organizatori mole građane i građanke za pomoć u smislu
financijskih donacija potrebnih za izradu promo-materijala (naljepnica i bedževa), za promociju putem radija, društvenih mreža, te za ostale promotivne materijale koji će nastaviti prenositi poruku i nakon prosvjeda, kao i informiranje vaše bliže okoline o štetnosti navedenih Ugovora. Donirati možete ovdje.

Vidimo se u subotu!