Uncategorized

Poziv na konferenciju

Antifašizam – zalog iz prošlosti za budućnost

Antifašizam – zalog iz prošlosti za budućnost

Uoči 70. obljetnice oslobođenja Zagreba, a radi promocije europskih demokratskih vrijednosti i informiranja o aktualnim pogledima na antifašizam kroz udžbenike i medije, GONG okuplja predstavnike zainteresirane javnosti i organizacija civilnog društva iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore na konferenciji Antifašizam – zalog iz prošlosti za budućnost, u četvrtak 7. svibnja 2015. od 11:00 do 13:30 u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, u Zagrebu. 

O slici antifašizma u javnostima kroz udžbenike i medije govore: Darko Brkan i Tijana Cvjetićanin, Udruženje građana Zašto ne (BiH), Boris Pavelić, novinar, i Miljenko Hajdarović, nastavnik povijesti (Hrvatska), Ivana Savić i Bojana Džulović, CRTA – Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost Srbija) i Dragan Koprivica, CDT – Centar za demokratsku tranziciju, i Boban Batrićević, povjesničar (Crna Gora).

Konsolidirani program za 70 godina oslobođenja Zagreba možete pronaći ovdje – na Facebook stranici Mreže Antifašistkinja Zagreb, a razvoj događaja možete pratiti putem Facebook eventa.