Uncategorized

proslava međunarodnog dana obiteljske jednakosti

Dugine obitelji druže se u Zagrebu!

Dugine obitelji druže se u Zagrebu!

Međunarodni dan obiteljske jednakosti (IFED) slavi se po četvrti put u mnogim državama tijekom prvog vikenda u svibnju. Inicijativu za obilježavanje ovog dana u svijetu pokrenula je Mreža europskih LGBTIQ obiteljskih udruga (NELFA).

Proslava će se po drugi put održati i u Hrvatskoj i to u subotu 2. svibnja 2015. godine u organizaciji Duginih obitelji. Po uzoru na slične organizacije u svijetu, Dugine obitelji okupljaju LGBTQ parove i pojedince koji već imaju djecu ili bi željeli imati djecu, ali i sve LGBTIQ osobe koji bi se željeli informirati o izazovima i lijepim stranama planiranja LGBTIQ obitelji.

Dođite u subotu 2. svibnja u 12h na druženje s LGBTIQ obiteljima i budućim LGBTIQ roditeljima u prostorijama multimedijalnog instituta MaMa (Preradovićeva 18).  Na druženju ćete moći čuti o iskustvima u planiranju LGBTIQ obitelji i u obiteljskom životu. Razgovarat će se također o Zakonu o životnom partnerstvu i o trenutnoj situaciji te ćete se moći informirati o recentnim aktivnostima i daljnjim planovima organizacije Dugine obitelji.

 Proslava će nastaviti na pikniku na Tuškancu, na livadi između Dubravkinog puta i Akademije likovnih umjetnosti (u slučaju lošeg vremena, druženje se nastavlja u MaMi). Ako možete, ponesite nešto na piknik/brunch.

 Ulaz na sve događaje slobodan, no za potvrdu dolaska organizatori mole da pošaljete e-mail na: info.dugineobitelji@gmail.com

Facebook event proučite ovdje.