Uncategorized

13.4., 17h, Fakultet političkih znanosti

Panel: Europeizacija i LGBTIQ zajednica u Hrvatskoj

Panel: Europeizacija i LGBTIQ zajednica u Hrvatskoj

Centar za istraživanje etničnosti, državljanstva i migracija (CEDIM) i Klub studenata FPZG-a sa zadovoljstvom Vas pozivaju na panel Europeizacija i LGBTIQ zajednica u Hrvatskoj, koji će se održati u ponedjeljak, 13. travnja 2015. godine na Fakultetu političkih znanostis početkom u 17 sati.

Izlagačice:

NicoleButterfield (Sveučilište u Szegedu i Central European University): Professionalization of  LGBTIQ Activismin the Context of Europeanization

Ana Brakus (CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje): Utjecaj Europske unije na Povorke ponosa

Cilj je panela promisliti utjecaj europeizacije na LGBTIQ aktivizam i položaj LGBTIQ osoba u Hrvatskoj te koji su problemi i izazovi s kojima se suočavamo danas u kontekstu nestajanja ‘vanjskog pritiska’ EU i značajnog jačanja diksriminatornih diskursa i praksi nakon pristupanja EU prema položaju LGBTIQ osoba u Hrvatskoj.

Nicole Butterfield doktorirala je na Odsjeku za rodne studije Srednjeeuropskog sveučilišta (CEU) u Budimpešti. Radi kao predavačica na Odsjeku za anglistiku i istraživačica Grupe za istraživanje roda Sveučlišta u Szegedu  te je vanjska suradnica Centra za istraživanje etničnosti, državljanstva i migracija (CEDIM). Njezini istraživački interesi uključuju transnacionalne seksualne politike, seksualno građanstvo, diskurse ljudskih prava i europskog identiteta, postsocijalističke LGBTIQ aktivizme i profesionalizaciju NGO-a.

Ana Brakus diplomirala je politologiju na Fakultetu političkih znanosti s temom “LGBT prava i vanjska politika Europske unije”. Trenutno radi kao stručna suradnica u Centru za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) te urednica i novinarka portala o rodu, spolu i demokraciji Libela. Dugogodišnja je aktivistkinja LGBTIQ pokreta u Hrvatskoj. 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1590135734565469/