Uncategorized

U Rijeci se od 21. - 24.8. neće događati ništa

U Rijeci se od 21. – 24.8. Neće događati ništa

U Rijeci se od 21. – 24.8. Neće događati ništa

U Rijeci, u Galeriji Drugo more od 21. – 24. kolovoza 2014. ništa se neće dogoditi, i to u  organizaciji hakera, aktivista i zagovornika slobodnog softvera. Do sada su “Ništa se neće dogoditi” antikonferencije bile organizirane u Sarajevu, Ništu, Moravicama, Beogradu, Splitu, Zagrebu, Osijeku, Ohridu i Sofiji.

Koncept antikonferencije je nastao  kao odgovor na neučinkovitost klasično osmišljenih konferencija. Uspostavljanjem suradnje između mikrozajednica okupljenih oko Hacklaba (laboratorij vođen od strane hakera) i povezivanja s najstarijom europskom hakerskom organizacijom Chaos Computer Club iz Njemačke, stvoren je projekt razmjene ideja i prakse koji je u međunarodnim krugovima prepoznat kao jedan od najkvalitetnijih mostova između aktivističkog, kutlurno-umjetničkog, novomedijskog i djelovanja u polju novih tehnologija.

Zagrijavanje za “Ništa se neće dogoditi” započinje u četvrtak, s početkom u 20:00 sati u Galeriji Drugo more u Filodrammatici predavanjima o Javnoj knjižnici/Public Library – Memory of the World, korisničkim sučeljima online arhiva/Open Media Library i inicijativi Calafou/postapokaliptičnoj samoodrživoj eko-koloniji. Raspored predavanja, kao i dodatne informacije o #NSND antikonferenciji pogledajte na linku Gradske knjižnice Rijeka ili na službenim web stranicama NSND.

Organizator skupa “Ništa se neće dogoditi” je Multimedijalni institut Zagreb u suradnji s udrugom Drugo more iz Rijeke.