Uncategorized

pokaži što misliš

Prosvjed pred ruskom ambasadom

Prosvjed pred ruskom ambasadom

Zagreb Pride i AUT, LGBTIQ inicijativa Filozofskog fakulteta, pozivaju te na prosvjed ispred ruske ambasade 11. listopada u 17 sati.

‘Svijet su obišle i zaprepastile fotografije s LGBT fronti u Rusiji – prajd u Sankt Peterburgu završio je krvavo i nasilno zahvaljujući homofobnim desničarima, vjerskim fundamentalistima i protivnicima homoseksualne propagande, a 2012. sud u Moskvi prajdove je zabranio na stotinu godina. Homofobno nasilje diljem zemlje buja, osnaženo donošenjem zakona protiv netradicionalnih spolnih odnosa u lipnju 2013., koji de facto zabranjuje bilo kakvo javno spominjanje homoseksualnosti, održavanje prajdova i podršku LGBT pravima, sve pod krinkom zaštite djece’,navodi  se u pozivu na prosvjed ispred ruske ambasade, koji zajednički potpisuju Zagreb Pride i LGBTIQ inicijativa Filozofskog fakulteta AUT.

 Prosvjed je zakazan za 11. listopada, jer se tada ‘obilježava Coming Out Day’, a u Rusiji ‘LGBT državljani/-ke Rusije strahuju za vlastiti život, posao i obitelj, a homofobija svakim novim zakonom sve više postaje državna i vjerska politika’. Na kraju hrvatski aktivisti poručuju da se prosvjednici okupljaju ‘u 17 sati na Trgu Francuske republike (križanje Reljkovićeve ulice i Ulice grada Meinza)’ te napominju da je ‘prosvjed prijavljen i za nj imaju dozvolu’ – ‘Zato bez straha dođite pokazati solidarnost i podršku!’

Dan prije samog prosvjeda, u čeetvrtak, 10. listopada u AKC Medika od 17 – 20 sati održavat će se Radionica transparenata na kojoj možete ispisati svoje poruke Putinu, a iza toga pogledati film – u 20h.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/170798629780893/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular